TRAINING

Doelgerichte offertes schrijven

Schrijf in aanbestedingen of tenders overtuigende offertes die aansluiten bij de doelstellingen van je prospects of klanten.

2 dagen  |  Utrecht / In company  |  €950,- (excl. btw | In samenwerking met Cinfield

laptop vacature kollektif media
Training Doelgerichte offertes schrijven

De training Doelgerichte en overtuigende offertes schrijven stelt je in staat offerteteksten een boodschap over te laten brengen. Een boodschap die aansluit bij de doelstellingen van de ontvanger.

Jouw boodschap moet helder zijn voor de ontvanger en hem op eenvoudige wijze overtuigen dat jouw oplossing het beste aansluit op de vraag van de opdrachtgever. Redactie in het salesproces dient daarom niet alleen om zonder schrijffouten een oplossing te offreren, maar veel meer om jouw boodschap in lijn te brengen met de feitelijke vraag en doelstellingen, de ‘beoordelaars’ en de wijze van beoordelen.

De training Doelgerichte offertes schrijven leert je op een andere manier denken en schrijven, met het doel en het beoordelingskader van de potentiële opdrachtgever als uitgangspunt. Afhankelijk van jouw speeldveld wordt aandacht besteed aan het verschil tussen aanbestedingen van de overheid en private tenders.

Resultaat van de training

Hogere beoordeling van je offertes en meer plezier en kunde in het schrijven van offerteteksten.

Doel

Je stelt sneller en eenvoudiger teksten op die beter aansluiten op de doel- en vraagstelling van de opdrachtgever (de vraag achter de vraag).

Subdoelen

 • Onderbouwen van je oplossing in relatie tot wijze van beoordelen
 • Inzicht krijgen in tekstopbouw en verpakken van de boodschap
 • Eigen valkuilen leren kennen en vermijden
 • Hogere beoordeling van je offertes en meer plezier en kunde in het schrijven van offerteteksten

Programma

De training bestaat uit een trainingsdag en een dagdeel feedback. Op de eerste dag analyseer je als deelnemer een offerte op argumentatie, onderbouwing en overredingskracht. Aan de hand van een ontwikkeld proces en de schrijfmethode Brons-Zilver-Goud werken we stap voor stap aan het schrijven van een offertetekst, waarin je op overtuigende wijze aantoont dat jouw oplossing het beste past bij wat de opdrachtgever echt nodig heeft.

 • Brons: analyse, propositie en informatiegaring
 • Zilver: review, SMART en rode draad
 • Goud: review, eindredactie en opmaak
Brons-zilver-goud-model

Je leert hoe je de lezer (beoordelaar) met relevante argumenten kunt overtuigen om voor jouw oplossing te kiezen, door vooral de resultaten te beschrijven, in plaats van de techniek of aanpak.

Huiswerkopdracht

Na de eerste dag werk je aan een huiswerkopdracht. Dit betreft het schrijven van een managementsamenvatting of een uitwerking van een open vraag (gunningscriterium). In de opdracht pas je het aangereikte proces en de schrijfmethodiek praktisch toe. Je ervaart hierdoor hoe je sneller een heldere structuur en tekst neerzet. De opdracht staat gelijk aan +/- 3 uur en dient drie dagen voor de terugkomdag naar de trainer te worden gestuurd.

Op de terugkomdag kijken we plenair terug op de individuele resultaten van de huiswerkopdracht. De belangrijkste leerpunten worden nader uitgediept en toegelicht. Juist door ervaringen en feedback met elkaar te delen wordt van elkaar geleerd. Er is ruimte voor discussie en feedback en we staan wat langer stil bij de onderdelen die als lastig worden ervaren. Het resultaat van de terugkomdag is dat je inzicht hebt gekregen in een ideaal proces en methodiek en tevens ervaren hebt hoe je dit in de praktijk kunt toepassen.

Praktische informatie

 • Dag 1 09.00 – 17.00 uur
 • Dag 2 09.00 – 12.30 uur
 • Locatie: HNK Utrecht CS, Arthur van Schendelstraat 650, 3511 MJ Utrecht
 • Kosten: € 950,- excl. btw (inclusief documentatie en catering)

Aanmelden

Door dit formulier in te zenden ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy policy van Kollektif Media.

Deze training wordt gegeven door onze partner Cinfield. De inschrijving via deze pagina verloopt via Kollektif Media. Je zult ook nog een bevestiging ontvangen van Cinfield.

Annuleringsvoorwaarden

Annuleren is mogelijk tot uiterlijk twee weken vóór aanvang van de training. Bij annulering binnen twee weken voor aanvang van de training worden de volgende kosten in rekening gebracht.

 • 14 tot 8 dagen voor de training: 50% van het factuurbedrag
 • minder dan 8 dagen voorafgaand aan de training: 100% van het factuurbedrag

Liever in company?

Liever de training Doelgerichte offertes schrijven met alleen je collega’s volgen? Dat kan, natuurlijk! Op een datum en locatie naar jouw keuze. We passen het programma aan aan jouw eisen en wensen of zelfs helemaal op maat! Interesse? Laat via de knop hieronder uw contactgegevens achter en we nemen direct contact op om een training op te stellen!

Deze training wordt gegeven door onze partner Cinfield. De inschrijving via deze pagina verloopt via Kollektif Media. Je zult ook een bevestiging en verdere informatie ontvangen van Cinfield.