Contentplanning: de juiste content op het juiste moment

Deel deze post:

Heb jij geen capaciteit om een complete communicatie-afdeling of marketing team op te richten? Maar heb jij wel de wens om jouw bedrijf te laten groeien? Een strategische contentplanning en een contentkalender helpen je op weg. Geen idee waar je moet beginnen? Profiteer van de beste contentmakers onder één dak. Kollektif helpt!

Inhoud

Bedank de bodemloze put die Google advertising heet verwelkom het weergaloze effect van een gedegen contentstrategie en contentplanning. Met ons abonnement krijg je iedere maand een aantal credits tot je beschikking. Deze credits kun je inzetten om unieke content te ontwikkelen. Kies bijvoorbeeld voor blogposts, persoonlijke stockfoto’s of een bedrijfsvideo. 

Kollektif bestaat uit een groep contentmakers met allemaal hun eigen specialiteit. We zoeken altijd naar de beste match. Helemaal ideaal: projectmanagement en volledige ontzorging zijn in het abonnement inbegrepen. Met Kollektif bereik je je marketingdoelen en genereer je nieuwe klanten. 

Laat je onderneming groeien met online content

Online vindbaarheid is essentieel voor het succes van jouw bedrijf. Blijf je bezoekers informeren over jouw meerwaarde en genereer op die manier nieuwe klanten.

Helaas schiet het er toch vaak bij in. Er is meer dan genoeg werk en dat artikel voor op de website blijft alsmaar liggen. Een gemiste kans.

Gelukkig ligt de oplossing voorhanden: Kollektif. Wij helpen je met jouw content plan.

Contentstrategie opstellen

Maar hoe maak je een contentplanning? Hoe ziet een contentplanning eruit? En wat staat er dan in een contentplanning? Allemaal logische vragen.

Een contentplanning maken en de bijbehorende contentkalender opstellen is altijd een kwestie van maatwerk. We kunnen je geen contentplanning voorbeeld geven. We trappen samen af en stellen de beste strategie op waarmee we jouw content- en marketingdoelen behalen.

Op de vraag: hoe maak je een goede contentplanning is dus geen standaardantwoord te geven. We kijken samen naar welke content er al is. Heb je bijvoorbeeld al blog posts? welke thema’s voor jullie een belangrijke rol spelen op welke social media jullie actief zijn.

Als ons plan staat, gaat Kollektif aan de slag met de uitwerking ervan, de zogeheten content creation, en helpt jou met het maken van content. Bekijk wat we allemaal te bieden hebben.

Aan de slag met contentmarketing

Contentmarketing is van ongekend belang voor organisaties. Content is namelijk beste manier om de aandacht van potentiële klanten te trekken en de aandacht van je huidige klanten vast te houden.

Daarnaast heeft content als voordeel dat het zijn waarde lange tijd behoudt. Dit in tegenstelling tot adverteren. Het belangrijkste nadeel van adverteren is namelijk dat de impact van je uiting bijna direct weer verdwenen is.

De investering in goede content is op de lange termijn een slimme investering en stukken voordeliger dan adverteren.

exposure versus langetermijnsucces

Doelstellingen contentstrategie

Om tot een goede content calendar te komen gaan we eerst aan de slag met de belangrijkste vraag: Wie willen we bereiken en waarom?

We stellen de doelgroepen vast, we kijken naar de doelen die we willen bereiken en hoe we die kunnen halen. Welke kanalen hebben we om de content te verspreiden en welk type content zetten we op welk kanaal in? Tot slot maken we een contentagenda die aansluit bij het abonnement dat je bij ons hebt afgesloten.

Contentabonnement

Wist je bijvoorbeeld al dat je met ons expert-abonnement wel 48 blogposts per jaar kunt realiseren? Met het enterprise abonnement heb je nog meer mogelijkheden.

De de ene maand maken we een bedrijfsvideo. De volgende maand voorzien we je van een uitgebreide blogpost, een whitepaper én unieke stockfoto’s. Alle types content komen voorbij.

Benieuwd naar welke typen abonnementen we bieden?

Bekijk onze abonnementen.

Meer praktische tips? Ja, graag!

Deel deze post:

Sluit je aan bij 500+ mensen die maandelijks onze beste contenttips ontvangen!

Door je in te schrijven ga je akkoord met onze privacyverklaring.